Dat een video op je landingspagina nuttig kan zijn, staat buiten kijf. Het verhoogt de kans op conversie met maar liefst 80 procent. Veel mensen kijken namelijk liever naar een video dan dat ze iets lezen. De gemakzucht van de gebruiker speelt hier een grote rol.

Hoe zorg je nu voor een goede video op je landingspagina? In een aantal puntjes bekijken we welke eigenschappen van belang zijn voor goed beeldmateriaal.

Informeer de kijker

Duidelijke informatie over het product is een must voor een aantrekkelijke video.

Beschrijf je product op een duidelijke en eenvoudige manier, en wees overtuigend. Zo weet de kijker van je video meteen wat jouw product zo uniek maakt.

Kies één doel met een CTA

Probeer je verschillende doelen te bereiken met één en dezelfde video, dan loopt het mis. Focus je liever op een afgebakend doel, en geef dat doel duidelijk weer.

Een call-to-action (CTA) voor de kijkers van je video mag zeker niet ontbreken. Met je video wil je namelijk liefst dat de gebruikers overgaan tot een bepaalde handeling of conversie.

Door een call-to-action toe te voegen, stimuleer je de kijker om die bepaalde handeling te doen.

Houd het kort

Bij te lange video’s haken mensen gemakkelijker af.

Daarom houd je de duur van je video best zo kort mogelijk. Eén minuut is een goed gemiddelde voor een video. Probeer ook in de eerste 10 seconden de aandacht van je kijker te trekken.

Als het pas daarna interessant wordt, hebben een heel aantal kijkers al lang weggeklikt.

Bovendien houd je ook best de laadtijd van je pagina in de gaten. Een te zware video kan je laadtijd aanzienlijk verhogen. Daarom comprimeer je best je video alvorens die online te zetten. Via de speed test van Google kan je zien waar je pagina laadtijd verliest. 

Kwaliteitsvol met een sterke thumbnail

Het publiek verwacht vandaag de dag dat een video kwaliteitsvol is.

Zowel het beeld als de inhoud moeten de kijker kunnen overtuigen. Gebruik daarom goed materiaal en ga uit van een script voor je video.

Bovendien is een sterke thumbnail zeker niet onbelangrijk. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een close-up van een gezicht, of een korte maar krachtige zin.

Optimaliseer voor SEO

Maak je video verder SEO-gericht op. Een aantal best practices zijn:

  • Voeg slechts 1 video per pagina toe;
  • Maak transcriptions op en voeg die toe aan je video;
  • Zorg voor een prestatiegerichte video.

In snackvorm

Video’s kunnen je pagina’s een sterke boost geven.

  • Informeer de kijker duidelijk over je product, zodat je hem kan overtuigen.
  • Stel een duidelijk afgebakend doel voor ogen, en vergeet geen call-to-action.
  • Zorg dat je video niet te lang duurt. Bovendien houd je ook best de laadtijd van je pagina laag door je video te comprimeren.
  • Overtuig de kijker met kwaliteitsvol beeldmateriaal.
  • Hanteer een SEO-gerichte aanpak voor je video.
Avatar
Lisa Scheirlinck
lisa.scheirlinck@websteak.be