Zoekmachine optimalisatie: je website hoger in Google

Maak je website beter vindbaar voor klanten

 

Een website hebben is een goed begin, maar je bent er maar weinig mee als hij niet (of moeilijk) vindbaar is via Google. Misschien ken je het grapje wel: De beste plaats om je te verstoppen is de tweede pagina van Google.

Je website hoog in Google krijgen is dus de boodschap. De wetenschap erachter? Die heet Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachine optimalisatie. Dit zijn alle activiteiten die bedoeld zijn om je website hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten. Pagina’s logisch opbouwen, goede content publiceren, URL’s logisch structureren, afbeeldingen correct taggen of benoemen… Deze en nog meer SEO-ingrepen doen Google smullen.

Mattias Vercauteren

Zit jouw website verstopt op de tweede pagina?

Jouw naam*

Bedrijf

Jouw e-mail*

Telefoonnummer*

SEO is een proces

Aan een prachtige etalage heb je niets als deze zich midden in het Amazonewoud bevindt. Zo is het ook met websites, want net zoals met vastgoed draait alles om location, location, location! Wist je bijvoorbeeld dat de top vijf van de organische zoekresultaten zo’n 70 procent van het verkeer opslokt? En dat meer dan 90 procent van de gebruikers zelfs nooit de tweede pagina van Google bekijkt?

 

Het spreekt voor zich dat je het wel kunt schudden als je er niet stáát met je website. Actief werken aan een aantrekkelijke positie en alles op alles zetten om bovenaan in Google te komen, is met andere woorden een must. Anders kun je het wel vergeten om grote bezoekersaantallen naar je website te halen en het nodige rendement te halen.

Hoe kan Websteak je hiermee helpen?

Techniek

 

Zijn alle pagina’s van je website goed bereikbaar voor de crawlers van Google? Of hou je de deuren stevig dicht voor de zoekreus en andere zoekmachines? Wij zorgen dat je technisch niets hoeft te vrezen en dat al je pagina’s zonder problemen worden geïndexeerd.

SEO-content

 

Welk verhaal vertelt jouw website? Hanteer je courante zoektermen die door potentiële klanten echt gebruikt worden? Wij zorgen via on-page SEO dat het zowel voor Google als de bezoeker duidelijk is waarvoor je website staat. Een hele evenwichtsoefening!

Autoriteit

 

Hoe belangrijker zoekmachines je website achten, hoe meer kans je maakt om een hogere positie te veroveren in de zoekresultaten. Het komt erop aan om je expertise te tonen, regelmatig te publiceren, en relevante links te verzamelen middels een linkbuildingstrategie.

Tracking

 

Hoeveel online bezoekers krijg je over de vloer? Via welke kanalen komen ze bij jou terecht? Welke pagina’s werken en welke niet? Of graaf nog dieper en ontdek hoe bijvoorbeeld smartphone-bezoekers uit Antwerpen zich gedragen op je site. Wij zorgen voor meetbaarheid en inzichten.

Op een duurzame manier werken aan je online aanwezigheid?

Online autoriteit opbouwen en van je website het ‘go-to’ adres maken rond bepaalde topics?

Je merkbekendheid stelselmatig verhogen?

Je website beter vindbaar maken en daardoor meer bezoekers over de vloer krijgen?

Je inspanningen meten en er cruciale insights uit puren?

We komen graag eens bij je langs!

Interesse in een gesprek? Maak een vrijblijvende afspraak

Contacteer ons