Tijd voor Hoofdstuk 2 van ons verhaal. Nu we één jaar bestaan en begin maart verhuisden naar onze eigen stek in Lier, helemaal ingericht op z’n ‘Websteaks’, beseffen we meer dan ooit dat we al mooie stappen hebben gezet. En uiteraard blijven we niet stil zitten.

Ongelooflijk hoe de tijd vliegt. Het is alweer negen maanden geleden dat we jullie een blik achter de schermen gunden, hoog tijd voor een update! Wat betreft de taakverdeling: Mattias staat nog altijd in voor de coördinatie en uitwerking van de projecten, hoewel ik tegenwoordig soms bijspring, tenminste als ik niet op de baan ben om bedrijven te overtuigen van het belang van digitale communicatie. Verder blijven we natuurlijke trouw op post bij netwerkevents en Open Coffees.

Voor de rest zijn er best veel dingen veranderd. Zo was er onder meer de soft opening van het …

Websteak HQ

We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar de tijd was al snel rijp voor een eigen kantoor. Niet dat we geen meetings wilden organiseren aan de keukentafel … maar toch 🙂 Gelukkig vonden we al snel een kantoor in de Berlaarsestraat in Lier, op wandelafstand van Bar Muza, dé uitgelezen plaats om over de middag gezellig te vertoeven. Voor ons een dagsoepje, graag!

Met een paar lagen verf, veel enthousiasme en een stevige portie DIY, kwamen we tot het volgende resultaat:

 

Nog een paar finishing touches en we zijn helemaal geïnstalleerd!

Operationele fine-tuning

Wat betreft de operationele werking van Websteak, is er heel wat veranderd in de afgelopen periode. We gebruiken nog altijd Google Apps for Work voor e-mails, bestandsbeheer en onze agenda’s, maar Insightly en Trello hebben plaats moeten ruimen voor Teamleader.

 

De software werd ontwikkeld door de gelijknamige Belgische start-up en verenigt CRM-beheer, facturatie, projectplanning en tijdsregistratie. We zijn vooral fan van het intuïtieve user design en de totaalbenadering: de integratie tussen CRM, projectplanning en -opvolging, facturatie en Google Apps, is voor ons een hele opsteker. Met de mogelijkheid om projectwerkzaamheden week per week en voor de hele duurtijd van het project in te plannen, kunnen we echt het verschil maken. Dit laat ons namelijk toe om op een efficiënte manier aan projecten te werken en dat altijd netjes binnen scope.

 

Verder investeerden we in SEMrush. Hieruit puren we een schat aan data om onze SEO-, SEA– en social mediawerkzaamheden gericht bij te sturen en de nodige power te geven. Het laat ons toe om de prestaties van betalend en organisch verkeer kort op te volgen.

Ten slotte werden we eind maart officieel Google Partner. Daardoor krijgen we rechtstreeks van Google nuttige informatie, insights en case studies om mee aan de slag te gaan! 

20+ klanten

Ondertussen kunnen we terugvallen op een 20-tal vaste klantprojecten, gaande van het volledige online pakket tot single-servicepakketten. Het is en blijft boeiend om voor elke klant mooie resultaten na te jagen, al helemaal omdat geen twee hetzelfde zijn. Elk vraagstuk vergt een andere strategie!

Avatar
Nico De Clerck
nico.declerck@websteak.be