e-mail-ctr-en-open-rate

Als je weet dat het gemiddelde open rate van een e-mail marketingcampagne 24,8%, en het gemiddelde click-through rate 4,2%, en je bedenkt hoeveel tijd en moeite je in vaak stopt in e-mailcampagnes, zal je waarschijnlijk geen gat in de lucht springen.

Maar wat als je de open rate en CTR de hoogte in kan jagen door een video toe te voegen?

Waarom video?

We worden tegenwoordig overstelpt met prospectiemails en nieuwsbrieven, waarin bedrijven in het lang en breed uitleggen hoe ze een meerwaarde leveren.

Maar zo’n mails trekken geen aandacht meer; kijk er de de open rates en doorklikpercentages maar op na.

Anderzijds zijn mensen over het algemeen vrij lui. Hoe gemakkelijker je het de lezer dus kan maken om de boodschap te begrijpen, hoe beter. Video is hier een heel goed medium voor: mensen kunnen achteruit gaan zitten en gewoon kijken. Ze moeten zelfs de moeite niet doen om een tekst te lezen.

Maar video springt er niet alleen uit door convenience, ook door het format valt het op tussen andere boodschappen in mails.

Denk nu niet dat je open rate en CTR opeens gaan exploderen door in elke mail een random video te gebruiken. Zorg dat de video die je invoegt, past bij je boodschap en ook versterkend werkt. Productdemonstraties of zaken waar je doelgroep veel vragen over heeft, zijn bijvoorbeeld heel geschikt.

Wat is het effect van video?

Over het effect van video in e-mails zijn er verschillende boodschappen. Sommige spreken over een open rate die vervijfvoudigd of zelfs meer. Dit kan je natuurlijk niet veralgemenen, maar het zorgt wel duidelijk voor een sterke stijging in de open rate en het doorklikpercentage.

Ook voor salesteams kunnen video’s in mails een sterke meerwaarde zijn. Niet alleen om prospectie naar een hoger niveau te tillen, maar ook voor follow-up en customer loyalty.

Enkele tips om je opens, clicks en engagement verhogen:

  • Voeg ‘Video’ toe in het onderwerp. Volgens onderzoek zorgt dit voor een stijging van 19% in de open rate en een stijging van 65% in de CTR.
  • Gebruik een video screenshot in je mail.
  • Werk met een play-icoontje zodat je een duidelijke call-to-action hebt. Vergeet ook geen call-to-action in de video zelf.
  • Hou het kort zodat je de aandacht kan vasthouden.
  • Verstop de video niet; je pakt er best al vrij snel mee uit zodat mensen die niet helemaal naar beneden scrollen hem ook zien.

In snackvorm

Video toevoegen in e-mails kan de CTR’s en open rates de hoogte injagen.

  • Blijven de resultaten van je e-mailcampagnes? Test met video.
  • Het zorgt er niet alleen door convenience, maar ook door het format voor dat jouw mail opvalt.
  • Voeg niet zonder nadenken aan al je mails een video toe, het moet wel nog passen bij je boodschap.
  • Ook voor salesteams kunnen video’s in mails een meerwaarde zijn.
  • Een tip: maak je video niet te lang.
Matteo Van Mol
Matteo Van Mol
matteo.vanmol@websteak.be

Performance director slash leadgen-specialist die 's nachts droomt van CTR's en conversatieratio's. Papa van Leon. De grootste Jurassic Park-fan van België.