LinkedIn Native Video

De feature was een tijd lang alleen beschikbaar voor LinkedIn-medewerkers en een select clubje gebruikers, maar sinds kort is het voor iedereen mogelijk om via LinkedIn native video’s te uploaden. LinkedIn — het professionele netwerk bij uitstek — opent daarmee de sluizen voor zijn 500 miljoen gebruikers voor het rechtstreeks delen van eigen gemaakte video’s. Voorheen kon je alleen links delen van bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. De video’s zullen automatisch worden afgespeeld (zonder geluid) als deze voorbijkomen in de feed van een gebruiker.

Hoe werkt het concreet?

Naast het delen van videolinks van op andere platformen, kunnen LinkedIn-gebruikers binnenkort rechtstreeks video’s uploaden en/of streamen. Dit alles gebeurt via de app van LinkedIn. Aanvankelijk zullen alleen individuen de optie hebben, maar de feature zal op termijn tevens worden uitgerold voor bedrijfspagina’s, aldus TechCrunch. De functie ‘Automatisch afspelen’ kan via de accountinstellingen worden in- of uitgeschakeld. Gebruikers kiezen met andere woorden zelf of ze gebruikmaken van deze functie.

Uploaden gebeurt via de LinkedIn-app en is heel intuïtief. Het volstaat om het nieuwe video-icoon te selecteren dat verschijnt naast het gekende camera-icoon in de status update box. Van hieruit heb je de mogelijkheid om een nieuwe video te maken of er één te uploaden die is opgeslagen op je smartphone, en dat zowel horizontaal als verticaal. Video’s mogen tot 10 minuten lang zijn, al beveelt LinkedIn zelf een duurtijd aan tussen 30 seconden en vijf minuten

Analytics en inzichten

Net zoals op andere platformen, krijg je te zien hoeveel views, likes en shares je video vergaarde. Een view telt pas zodra een video minstens drie seconden wordt afgespeeld. Bovendien krijg je ook informatie over de personen die je video hebben bekeken, zoals bedrijfsnamen en bijbehorende functies.

Waarom LinkedIn op de kar springt

Video is hot. Onderzoek bij Facebook- en Instagram-gebruikers heeft aangetoond dat het engagement bij video’s tot maar liefst vijf keer hoger ligt dan bij afbeeldingen. Tel daarbij op dat video’s gretig gedeeld worden (12x meer dan tekst- en linkposts samen) en dat het aantal video-shares in 2016 verdubbelde tegenover 2015, en je begrijpt meteen het immense potentieel. Facebook is natuurlijk niet het kanaal om drukke professionals te bereiken, maar dankzij LinkedIn Native Video wordt het nu dus een stuk eenvoudiger om deze groep op een engagerende manier te benaderen met relevante videocontent. Een uitgestippelde contentstrategie blijft daarbij nog altijd key. Denk goed na wat je precies wil posten en voor welke doelgroep.

In snackvorm

LinkedIn pakt uit met Native Video.

  • Rechtstreeks via LinkedIn video’s uploaden
  • …die automatisch afspelen zonder geluid.
  • Uitstekende manier om professionals op een engagerende manier te bereiken.
  • Nog niet beschikbaar voor alle LinkedIn-leden.
  • Initieel alleen voor individuen, op termijn ook voor bedrijfspagina’s.
Matteo Van Mol
Matteo Van Mol
matteo.vanmol@websteak.be

Performance director slash leadgen-specialist die 's nachts droomt van CTR's en conversatieratio's. Papa van Leon. De grootste Jurassic Park-fan van België.