Instagram updates

Instagram haalde onlangs de kaap van 800 miljoen Instagrammers, waarvan 500 miljoen dagelijkse gebruikers, en deze mijlpaal mocht natuurlijk niet voorbijgegaan zonder extra updates om het foto-sharing platform ‘veilig en vriendelijk‘ te houden. In de laatste zes maanden alleen kwamen er maar liefst 100 miljoen gebruikers bij: een positieve gebruikservaring blijven bieden ondanks deze explosieve groei, is een van de hoofdbekommernissen van Instagram. Enkele nieuwe updates moeten ervoor zorgen dat ongewilde comments en negativisme van het platform worden geweerd.

Meer controle over comments

Eerder kon je al mensen blokkeren zodat ze niet meer op je posts kunnen reageren, maar deze feature is nu verder uitgebreid. Publieke accounts kunnen per post gebruikers of gebruikersgroepen al dan niet toestemming geven om comments achter te laten. Je kunt verder de comments van specifieke gebruikers blokkeren. Als iemand bijvoorbeeld constant ongewilde comments achterlaat, kun je voorkomen dat deze persoon dat blijft doen. De gebruiker kan nog wel altijd je posts zien.

Ook de automatische filter kreeg een update. Sinds juni werden beledigende comments en spam al geblokkeerd in het Engels, en nu is de filter uitgebreid naar Arabisch, Frans, Duits en Portugees.

Live video’s rapporteren

Een ander onderdeel van de update, is dat gebruikers kunnen ingrijpen als ze een live video zien van iemand waarvan ze denken dat die hulp nodig heeft. Als zo’n video door iemand gerapporteerd wordt, stuurt Instagram een bericht naar die persoon om  hulp te bieden. Er is een heel team bij Instagram dat er 24/7 voor  instaat dat die hulp er ook daadwerkelijk komt, in welke vorm dan ook. Instagram kan bijvoorbeeld aansturen op een gesprek met een specialist, doorverwijzen naar documentatie, of iemand contacteren die je vertrouwt.

#KindComments

In de komende maanden wordt de campagne nog uitgebreid met muurschilderingen in verschillende steden en nieuwe stickers ontworpen door artiesten vanuit de hele wereld. Je kan meedoen door een foto te maken van de muren, en deze te delen met de hashtag #KindComments of door de hartvormige stickers te gebruiken.

In snackvorm

Instagram zet in op veiligheid.

  • Het platform groeide sterk naar 800 miljoen gebruikers in de laatste zes maanden.
  • Nieuwe updates moeten voor een positieve gebruikservaring blijven zorgen.
  • …door meer controle over (negatieve) comments…
  • …en de mogelijkheid om anoniem live video’s te rapporteren.
  • #KindComments-campagne zet updates kracht bij.
Mattias Vercauteren
Mattias Vercauteren
mattias.vercauteren@websteak.be

Zaakvoerder Websteak Marketing.