Facebook Local

Facebook heeft een nieuwe app, of toch in ieder geval een herwerkte/verbeterde versie van een oude app: Facebook Local. Deze bouwt verder op het vroegere Facebook Events en is, net zoals z’n voorganger, verwerkt in de gewone Facebook-app.

Persoonlijk, betrouwbaar en handig

Met Facebook Local kan je interessante plaatsen in de buurt ontdekken per categorie, zoals bijvoorbeeld restaurants en cafés.  Je kunt voorts evenementen zoeken in de buurt, of snel ontdekken waar je vrienden zoal naartoe gaan. Daarnaast is er ook nog een functie waardoor het sterk op apps als Yelp of Foursquare lijkt, namelijk de beoordelingen. Hiervoor gebruikt Facebook zijn database met gebruiken en reviews. Je kunt de app voorlopig nog niet downloaden in België, maar de functie is al wel zichtbaar in de Facebook-app zelf.

Uniek aan Facebook Local is dat de reviews van vrienden komen en dat je ziet of zij er ook al zijn geweest. Dat maakt het persoonlijker en betrouwbaarder, en met de ingebouwde agenda kan je zelfs meteen een afspraak maken.

Aanbevelingen

Voor lokale zaken is deze update natuurlijk heel handig.

Je kan veel beter worden gevonden door mensen in de buurt; zij zien in een oogopslag wat voor zaak je hebt en of er goede reviews zijn. Daarom hebben we nog enkele tips om hier optimaal gebruik van te maken.

  • Zorg dat je Facebook-pagina helemaal in orde is en gevonden kan worden. Vul zoveel mogelijk in, en gebruik zoekwoorden in de tekstvakken. Het is je visitekaartje.
  • Spoor bezoekers aan om een review achter te laten op Facebook of om foto’s te maken. Hang er bijvoorbeeld een beloning of korting aan vast.
  • Voorzie knoppen waarmee mensen meteen kunnen bellen of reserveren, zodat ze alles makkelijk binnen dezelfde app kunnen doen.
  • Maak evenementen aan om je zichtbaarheid te vergroten in Facebook Local. Dit kan voor traditionele evenementen, maar bijvoorbeeld ook voor de solden of de lancering van een nieuw product.

Advertenties zullen zeker nog komen, bereid je hier dus op voor.  

In snackvorm

Facebook geeft ‘Events’ steroïden en maakt er ‘Facebook Local’ van.

  • Handig om interessante plaatsen in de buurt te ontdekken per categorie.
  • Je kunt ook evenementen ontdekken of zien waar je vrienden zoal naartoe gaan.
  • Een nieuwe functie zijn de beoordelingen op basis van Facebook-gebruik en -reviews.
  • Handig voor lokale zaken, of toch in ieder geval als je pagina geoptimaliseerd is en goede reviews heeft.
  • Voorlopig nog niet downloadbaar in België, wel zichtbaar in de Facebook-app.
Mattias Vercauteren
Mattias Vercauteren
mattias.vercauteren@websteak.be

Zaakvoerder Websteak Marketing.